,اثرآنلاین, اوقات فراغت, بیماری, پسران, جوانی, خودکنترلی, دختران, غربی
به گزارش گروه اجتماعی اثرآنلاین ،کشورهای اسلامی در خصوص ارتباط دختران وپسران براساس فرهنگ وسنتها مبتنی بردین اسلام از ابتدای سن بلوغ که اولین توجه ونظر به جنس مخالف پیش می آیددستوراتی را برای ارتباط سالم لحاظ نموده.دستوراتی مبنی بر حجاب برای زنان ونگاه سالم برای مردان مطرح کرده است.اما متاسفانه در جامعه امروزی ما با پا گذاشتن فرهنگ بد غربگرایی نا هنجاری های شدید ارتباطی و برخوردهای خارج از عرف جامعه دربین دختران وپسران حتی در مراکز آموزشی شایع شده است.
فضای حاکم به گونه ای است که جوانها به سادگی وحتی متوسل شدن به این موضوع که « در اسلام گفته شده است دو نفر که یکدیگر را دوست داشته باشند، به هم محرماند! »بدون هیچگونه عقد ویا صیغه ای در کنار هم قرار می گیرندویا در برخی مواقع به اصطلاح خودشان برای شناخت بیشتر یکدیگرویا برای ازدواج بدون اطلاع خانواده با هم خلوت می کنند .این گونه موارد آنقدر شایع شده که جوانان بدون داشتن واهمه وشرمندگی دست به کارهای ناشایست زده و خودرا در منجلاب فساد قرارمی دهند .
دوستی های خیابانی انقدر راحت انجام می پذیرد که جوانان به راحتی از اینگونه دوستیها استقبال می کنند.روابط دختران وپسران به این صورت از چه مواردی نشات می گیرد وراه مقابله چیست؟
عدم ارضای غریزه جنسی صحیح:
ایام جوانی اوج بیداری غریزه جنسی وگرایش به جنس مخالف می باشدکه بطور ناخودآگاه رفتار وسخنان جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد.که در این رابطه باید سعی شود این نیاز به طور صحیح ودرست بروز کند،بهترین راه آن ازدواج است. ولی متأسفانه به دلایل مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی – نظیر بالا رفتن سطح انتظارت و توقعات خانواده ها و توجه به برخی تشریفات غیر لازم، معضل اشتغال و آینده شغلی جوانان، ادامه تحصیل آنها و عدم وجود امکانات و شرایط مالی مناسب برخی خانوادهها – سن ازدواج دختران و پسران افزایش یافته و در نتیجه ارضا ءو تأمین عاقلانه دوران جوانی، به انحراف کشیده شده است.
نیاز به محبت
جوانان وقتی به سن بلوغ می رسندخواهان روابط دوستانه و هم سخن شدن با یکدیگرند. بنابراین، اگر این نیاز در محیط خانوادگی به خوبی تأمین نشود یا لطمه بیند و سرکوب شود، نیاز به محبت و ابراز محبت و برقراری ارتباط دوستانهاش دچار اختلاف خواهد شد؛ در غیر این صورت آنها به بهانه های مختلف از قبیل آشنایی برای ازدواج و تبادل نظر درباره مسائل علمی و درسی آگاهانه یا ناخودآگاه در جهت تأمین و ارضای این نیاز با یکدیگر ارتباط می گیرند؛ منتها با روشی نادرست این عمل را انجام می دهند.
الگو برداری از فرهنگ غربی
متأسفانه تعداد زیادی از جوانان ما، ارزشها و هنجارهای اجتماعی خود را از فرهنگ جوامع غربی میگیرند. جوانان به رقابت با یکدیگرو به رخ کشیدن خود برای همسالان می پردازند، تعدادی برای اینکه خودرا دربین دوستان انسانی با عرضه وبا جرات نشان دهند مبادرت به گرفتن دوست پسر یا دوست دختر می کنند. اما در وضعیت حاضر، در برابر چنین معضل اجتماعی چه باید کرد؟ به نظر میرسد باید متناسب باعلل به وجود آورنده و عوامل گسترش دهنده این مشکل اقداماتی درخور انجام داد. بخشی از اقدامات سودمند در این مسأله عبارت است از:
الف) ارضای صحیح غریزه جنسی
باید غریزه را ازراه درست استفاده کردتا دچار نا هنجاری نشوند. ویل دورانت، دانشمند معروف مغرب زمین، درباره ازدواج می نویسد:اگر راهی پیدا شود که ازدواج در سالهای طبیعی انجام گیرد، بیماریهای روانی و انحرافات جنسی که زندگی را لکه دار کرده است تا نصف تقلیل خواهد یافت. به همین خاطر در دین ما در خصوص ازدواج تاکید بسیار زیادی شده است. زیرا با ازدواج برخی از انحراف ها تا حدی برطرف خواهد شد. این موضوع به تلاش همگانی خانواده ها و مسۆولان و اصلاح نگرشها و آداب و رسوم نادرست و فراهم کردن تسهیلات و امکانات ازدواج بستگی دارد و همه افراد، خانوادهها و حکومت وظیفه دارند در مسیر تحقق مقدمات ازدواج جوانان بکوشند.
ب) تحکیم روابط خانوادگی
عامل مهم دیگری که این موضوع را می تواند کنترل کندتحکیم روابط خانوادگی و ایجاد فضای عاطفی مثبت بین والدین و فرزندان و افزایش رابطه صمیمانه و نزدیک بین اعضای خانواده می باشدومی تواند در ایجاد احساس امنیت و آرامش و تأمین نیاز عاطفی نقش مۆثری داشته باشد. زیرا وقتی جوانان در خانه با محبت و توجه کافی روبرو نشوند، این محبت و رابطه عاطفی را در بیرون خانه جست و جو میکنند و متناسب با دوران بلوغ و اوجگیری احساسات غریزی، رابطه خود را با جنس مخالف توسعه میدهند.
ج) خود کنترلی
خود کنترلی می تواند جوانان در حال رشدرا در این فضای نا هنجار حفظ کند. با کنترل چشم، گوش و دیگر حواس و نیز کنترل افکاری که در این زمینه شکل میگیرد، میتوان از تأثیر گذاری روابط ناسالم دیگران تا حدود زیادی جلوگیری کرد. مطمئناً هر چه بیشتر ذهن و حواس خود را در این زمینه مشغول سازیم، بیشتر تأثیرپذیر خواهیم بود. پس بهتراست اوقات فراغت خودرا با برنامهریزی صحیح پرکنید و با پرهیز از بیکاری و تنهایی و توجه به این صحنه ها، به وظیفه اصلی و مهم دوران دانشجویی که همان تحصیل علم است، بپردازید.
در پایان باید یادآور شد، برخی از عزیزان و جوانان از اشتباه بودن یا عدم مشروعیت بعضی ارتباطهای خود آگاهی ندارند. در این خصوص با ید با روشنگری واعمال عواطف درست آنهارا از این موضوع مطلع کرد.وراه درست زندگی سالم را به جوانان آموخت.