,اثرآنلاین, امنیت شهری, توسعه ی شهری, جرم و بزهکاری, مدیریت, مدیریت شهری, مدیریت شهری نوین
مدیریت شهری نوین؛ عناصر و ویژگی های ساختاری ۵
امنیت شهری(Urban Security)۱
قرن هاست از پیدایش نخستین اجتماعات شهری می گذرد به سبب گستردگی روز افزون جمعیت به تبع مسائل شهری وسیع تر و پیچیده تری زندگی شهروندان را در فضای شهری دگرگون کرده است. عبور از دوران کشاورزی و ورود به عصر فعالیت های صنعتی و تجاری منجر به تغییر در ساختار و الگوی تعاملات فضایی و اجتماعی در محیط شهری شده است. شهرها یکی پس از دیگری به کلانشهر تبدیل می شوند روندی که به همراه خود تغییرات مثبت و منفی فراوانی در کمیت و کیفیت ابعاد زندگی به همراه داشته است.
امنیت یک جستار کیفی در ارزیابی شاخص های توسعه و زندگی در محیط شهری محسوب می شود افزایش میزان بزهکاری، جرم و جنایت، قتل، سو استفاده از کودکان و زنان، مواد مخدر، انواع قاچاق و مهم تر از همه تروریست، از یک سو و فعالیت های غیر مجاز منتهی به کاهش سلامت روانی و جانی شهروندان به همراه تهدیداتی ناشی از کمبود منابع حیاتی و افزایش آثار آلودگی های زیست محیطی همه و همه از مهم ترین بسامدهای ایجاد ترس و وحشت و به خطر افتادن سلامت جانی، روانی و حیات و سرزندگی شهروندان در فضا ی عمومی شهر است که پیامد آنها طرح مسئله افزایش ضریب امنیت شهری در حوزه ی مدیریت نوین شهری به عنوان بخشی از لوازم مدیریت شهری کارامد و به روز است.
همانطور که اشاره شد. طیف وسیعی از ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی و مخاطرات زیست محیطی کیفیت و سلامت زندگی شهروندان را تهدید می کند. که به تر تیب به آنها پرداخته می شود.
یکی از مسائل امنیتی مطرح در محیط شهری شکل گیری نقاط جرم خیزی است. این پدیده که ماحصل گسترش شبکه ی تعاملات اجتماعی و کالبدی شهر است باعث شده که به تدریج در اثر رشد جمعیت و توسعه ی فیزیکی ساخت وسازها، نا امنی در برخی نواحی بروز و ظهور کند که می توان گفت مولود حاشیه نشینی و رشد لجام گسیخته، و ساختار مدیریتی سنتی و ناکارامد است. آن چیزی که در درجه ی اول از ساختار یک مدیریت شهری نوین انتظار می رود ایجاد و برقراری و تداوم یک محیط امن و آرام در خیابانها، محله ها و نقاط با فعالیت های نا هنجار است. به طوری که ضمن رفع چالش ترس و رعب و وحشت به افزایش نقش مشارکت شهروندان در تامین امنیت و برقراری بخشی از عدالت اجتماعی کمک کند.
نکته ی قابل تامل در همین خصوص این است که در حال حاضر حلقه ی مفقوده ی ثبات در پایداری نظم و امنیت در شهرهای جهان سوم از یک طرف نبود مشارکت وسیع نهادها و انجمن های محلی در موضوع مشارکت در امر امنیت است و دوم عدم تدبیر ساز و کاری جامع و مدون که بتواند میان این دو مسئله ی کلیدی در چارچوب زندگی شهری ارتباط و تعامل سازنده و موثر ایجاد کند به طوری که دستاورد آن تامین امنیت به دست ساکنان و تضمین آن به وسیله ی عناصر مدیریت شهری باشد.
کلمات کلیدی: مدیریت، مدیریت شهری، مدیریت شهری نوین، توسعه ی شهری، امنیت شهری، جرم و بزهکاری
مژگان قانع/اثر آنلاین