,اثرآنلاین, تحزب, علی مطهری, لغوسخنرانی, مجلس شورای اسلامی, مشهد
انقلاب اسلامی ایران صرفاً انقلابی صنفی، گروهی، کارگری، دانشجویی و یا متعلّق به طیف خاصّی نبوده، بلکه انقلابی مردمی مربوط به آحاد جامعه ایران اسلامی با اقبال و مشارکت عمومی به رهبری حضرت امام (ره) و پس از ایشان رهبر معظم انقلاب بوده است.
پس از پیروزی انقلاب، جمهوری اسلامی ایران از وضعیّت انقلابی تا رسیدن به نظام مطلوب با چالش ها و مسائل داخلی و بین المللی فراوانی روبرو بوده که همه آن ها در تثبیت و تداوم انقلاب و نیز پویایی نظام مؤثرافتاده است.
اکنون پس از گذشت حدود ۴ دهه از پیروزی انقلاب که بیشتر از شور به شعور انقلابی نیاز است؛آینده انقلاب اسلامی، فرصت ها و چالش های پیش روی آن باید مورد بررسی و تحلیل دقیق قرار بگیرد. امروزه شناسایی این فرصت ها و استفاده بموقع از آن ها، مدیریت صحیح چالش ها و مقابله با تهدید های احتمالی، برای حفظ و ارتقای جایگاه نظام جمهوری اسلامی، ضرورتی آشکار به حساب می آید.بدون شک یکی از فرصت ها و چالش های پیش روی انقلاب اسلامی، «جنگ نرم» با تاکتیک های مختلف به ویژه در قالب شیوه های رسانه ای، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی جهت هدایت یا مخدوش کردن افکار عمومی می باشد.
در سپهر رسانه ای امروز به خصوص با گسترش شبکه های اجتماعی موبایلی و اینترنتی، گردش آزاد اطلاعات در جامعه براحتی امکان پذیر بوده و اتفاقاتی نظیر پدیده «لغو» چه سخنرانی چه کنسرت، دیگر محدود به مکان و یا زمان خاصی نبوده و اخبار آن بلافاصله گستره ملّی و فرا ملّی با چالش های پیش رو پیدا خواهد کرد.
اکنون سوال اینست در این فضای آزاد رسانه ای و تبلیغی، انجام سخنرانی یا کنسرت، بیشتر چالش و حاشیه امنیتی داشته یا لغو آن؟ آسیب رسانی به مجموعه نظام کدام یک بیشتر بوده؟ همینطور غوغا سالاری، هوچیگری، فضا سازی مخرّب و غلبه «حاشیه بر متن» این دو؟ آیا جز اینست که اینگونه لغو ها، موجب سیاسی کاری، ایجاد فضای دو قطبی، ناامنی، اختلاف و تفرقه، و حاشیه رفتن مسائل اساسی، هدر دهی منابع، غفلت از مشکلات اساسی مردم و در دراز مدت بروز چالش های جدی نرم بر مجموعه دولت و نظام اسلامی خواهد بود.
«لغو سخنرانی» و ایجاد مانع برای شنیدن صدای حتّی مخالف (فرقی نمی کند در هردولتی چه موافق چه مخالف) اساساً با ماهیّت جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، انسانی و فرهنگی که نفی استبداد داخلی جزء آرمان های آن به شمار آمده، در تعارض بوده و موجب تک صدایی در جامعه با پیامدهای ناگوارش خواهد بود.
اشتراک در «عقیده» و اختلاف در «سلیقه» در عین وفاداری به اصول و مبانی نظام و پایبندی به قانون اساسی، نه تنها اشکالی نداشته، بلکه زمینه نهادینه کردن تحزّب و سپس رشد و پیشرفت در جامعه را به دنبال خواهد داشت. ضمن آنکه باعث دیده و شنیده شدن صداها و چهره های مختلف شده و مانع دو قطبی شدن فضا و دوگانگی قدرت در جامعه می باشد.
امروز در سال های پایانی دهه چهارم انقلاب که بحمدالله به برکت مجاهدت ها، رشادت ها و نثار خون هزاران شهید تحت رهبری عالمانه حضرت امام و هدایت هوشمندانه مقام معظم رهبری، پایه های نظام اسلامی استوار شده، دیگر تصمیمات و کارهای احساسی، اشتباه و بدتر از آن، پافشاری نسبت به آنها و خودداری از پذیرش و عذرخواهی از مردم اگر نگوییم ظلم به انقلاب و نظام و مردم است، حداقل خدمت نیست! و با وجود فضای مجازی، به زودی اخبار آن نشر یافته و در دراز مدت و در صورت تکرار، موجب کشیده شدن دیوار بی اعتمادی بین ملّت و دولت، اختلاف و درگیری، ظلم و جور به اشکال مختلف شده و همچنانکه اشاره شد موجب بروز چالش های جدی نرم بر مجموعه دولت و نظام اسلامی خواهد شد.
نوشته:دکترحسن خودروان استاد دانشگاه