,آقا میرسلیم, اجتماعی, اصلاح طلب, اصلاح طلبی, اصلح, اصولگرا, اصولگرایان, اعتدالیون, اقتصاد, انتخابات, انتخابات ریاست جمهوری, اولین مناظره انتخاباتی, ایران, برابری, تحلیل, جمهور, جهانگیری, حسن, حق شهروندان, خبر, دهک های متوسط اثرآنلاین, رئیس, رئیسی, رای, روحانی, ریاست جمهوری, صدا وسیما, عدالت, فرهنگ سیاسی, قالیباف, کاندید, کاندید دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری, کاهش فاصله طبقاتی, گزارش انتخابات, مجری مناظره, محمد باقر, مرتضی حیدری مجری, مناظره, مناظره اول, مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری, میر سلیمی, نتایج استانی, نخستین مناظره, هاشمی طبا, هشتم اردیبهشت ماه, ولایت فقیه
نتایج تفکیکی انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که روحانی در تمام استانهای کشور بر ابراهیم رئیسی پیروز شده است به جز ۶ استان. استان های خراسان جنوبی( ۶۴ درصد)، قم(۵۵ درصد)، خراسان رضوی(۵۶ درصد)، همدان(۵۲ درصد)، خراسان شمالی( ۵۳ درصد)، زنجان(۵۱ درصد) تنها استانهایی بودند که رئیسی در آن بیشترین رای را کسب کرد. به نوعی بر روحانی پیروز شد. نتایج گزارش شده، در بردارنده ی چندین نکته ی مهم و کلیدی است.
- نخست این که این نکته یک رویداد کم سابقه بوده است که حسن روحانی در بین ۳۱ مرکز در اکثر استانها با فاصله ی زیاد از ابرهیم رئیسی پیش بیافتد در حالی که درست همین چند ماه پیش در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده ی امریکا تعداد الکترول های نامزد حزب دموکرات در اکثر ایالت ها بیشتر بود اما در ساعات پایانی شمارش آرا به یکباره تعداد الکترول های نماینده ی حزب جمهوری خواه در چند ایالت با وزن سیاسی بالا نتایج انتخابات را به نفع دانلد ترامپ به پایان رساند. در انتخابات اخیر ما استانی که شاخص به یک جریان سیاسی بوده باشد دیده نشد. نتایج حاکی از این موضوع است که بطور کلی فاصله ی دو جناح در اکثر استان ها چشم گیر نبوده است.
- استان هایی که بیشتر رنگ و بوی مذهبی و فعالیت های متمرکز دینی دارند مانند خراسان رضوی و قم طرفدار ابراهیم رئیسی بوده اند.
- استان خراسان رضوی به واسطه ی فعالیت چشمگیر اصولگرایان و مرکز فعالیت کاری رئیسی طبیعتا قابل پیش بینی بود که بیشترین رای را به صندوق کدام جناح خواهد انداخت.
- در برخی استان های دیگر مانند خراسان شمالی و البته شاید بتوان گفت درباره ی همدان و زنجان هم احتمال قریب به یقین نارضایتی مردم از عملکرد ۴ ساله ی مدیران دولتی علت اصلی گرایش مردم به سمت جریان اصولگرایان بوده است.
- در استان های پر جمعیت و بزرگی مانند تهران و البرز، نزدیک به یک سال پیش با ایجاد کانال ها و صفحات شبکه ها ی اجتماعی و مجازی و اقدام به عضو گیری و تبادل اطلاعات … به حمایت از اقدامات و سیاست های دولت اعتدالی پرداختند. همین مسئله بر سمت و سوی فکری افراد به ویژه جوانان تاثیر گذاشت.
- هر چه میزان تحرکات و جابه جایی های ساختاری در طبقه ی جمعیتی فضای شهری بیشتر باشد به تبع بر افکار و اندیشه ی شهروندان به سمت حقوق، رفاه و آزادی های مدنی تاثیر خواهد گذاشت. ظهور و گسترش طبقه ی متوسط شهری در اغلب مراکز استان ها در واقع به نفع روحانی تمام شد .
- نکته ی پایانی و البته کلیدی که نباید فراموش کرد این است که فرهنگ سیاسی مردم ما فرهنگ سیاسی با ذهنیت هیجانی- عاطفی است که در دقیقه ی نود ممکن است تغییر کند. هیچ تضمین ثابتی برای مانایی بر سر یک رای سیاسی در ایران وجود ندارد. انتشار یک عکس، یک گفتار، یک بیانیه و یک سند در ساعات پایانی تبلیغات می توان تمام معادلات و نتایج نظرسنجی ها را دگرگون کند.
کلمات کلیدی: انتخابات ریاست جمهوری, فرهنگ سیاسی, اصولگرایان, اصلاح طلبی, نتایج استانی
تحریریه سیاسی اثرآنلاین