,اثرآنلاین, البرز, بحران, برنامه ریزی, سازمان, سیستم, کرج, مدیریت, مدیریت بحران, مدیریت شهری, مطالعات کارشناسی
در دنیای گسترده و سراسر پیچیده ی امروزی لازمه ی بقا و حیات هر واحد سازمانی و پیشرفت بشر چه در زمینه ی فردی و چه عمومی و گروهی مستلزم وجود برنامه ریزی دقیقی است که مقدمه ی آن با کار کارشناسی شروع می شود. در ادامه ی برشمردن آثار و فواید مثبت برنامه ریزی در عرصه ی مدیریت بطور کلی به موارد زیر نیز می توان اشاره کرد؛
- برنامه ریزی در امور به ویژه در عرصه ی مدیریتی باعث می شود بر اهداف مشخص و معینی تمرکز و مانع از شکل گیری ابهام و سردرگمی و بی نظمی در فعالیت ها ی سازمانی شود. لذا بر اساس یک نقشه ی از پیش تعیین شده تمامی عوامل و عناصر دقیقا می دانند چه کاری باید انجام دهند و از چه مسیری حرکت کنند تا به اهداف پیش بینی شده برسند.
- همانطور که می دانیم منابع در دسترس بشر محدود هستند این منابع می تواند. مادی و معنوی باشد در هر دو صورت برنامه ریزی نکردن و عدم استفاده ی بهینه و حداکثری از آنها، خسران و هزینه گزافی بر جای می گذارد در این بین حتی می توان نقاط ضعف و قوت سازمان را هم مشاهده کرد و در این راستا تدابیری اندیشید که به تقویت نقاط قوت کمکم می کند و موجب کم رنگ شدن اثر نقاط ضعف فرآیند می شود.
- برنامه ریزی با آینده نگری و دور اندیشی در اهداف و ساماندهی در امور را ایجاد و به کار گروهی کارکنان کمک شایانی می کند. چنانچه یکی از ایراداتی که همواره به ساختار اجتماعی و روابط کاری جامعه ی ایرانی وارد است ضعف در موفقیت کارهای گروهی است شاید دلیل آن را بتوان نداشتن برنامه ی معین و مشخص برای اعضا دانست که در این صورت منجر به سلیقه ای رفتار کردن و تشویش و سردرگمی می شود.
بر اساس آنچه از فواید برنامه ریزی به عنوان فرایندی مستمر و دائمی برای تحقق اهداف پیش رو در مدیریت اشاره شد می توان نقش آن در مدیریت شهری را به عنوان شق اساسی از مدیریت کلان شهری و اجتماع انسانی چنین عنوان کرد که برنامه ریزی در مدیریت رکنی اساسی و جدا نشدنی در مقوله ی مدیریت است در واقع شخص مدیر بنا بر تعریفی مفهومی از مدیریت موظف است سازمان و مجموعه ی خود را به نحوی صحیح اداره کند به گونه ای که اهداف و افقی که برای سازمان نوسط ساختار سیاسی کلان پیش بینی شده با استفاده از امکانات و منابع برآورده شود لذا با توجه پیچیدگی که در سازمان ها و سرعتی که در اطلاعات و ارتباطات حادث شده مدیریت بی برنامه امکان پذیر نخواهد بود در مرحله ی اول نیز آنچه به عنوان مقدمه برای طراحی و تدوین برنامه ریزی مطرح است مطالعات به اصطلاح کارشناسی است به طور معمول گرداوری داده ها و اطلاعات به عنوان مصالح و امکاناتی برای ساخت یک هدف و ایده ی ذهنی از لوازم ضرروی محسوب می شود این که درباره ی گذشته و تجارب پیشین و اقداماتی که قبلا صورت گرفته ، ویژگی ها ، ابعاد پیدا و پنهان مسئله ی مورد مطالعه و محاسبات مالی و غیر مالی آن جمع آوری شود و سپس بر اساس این ظرف داده ها به همراه تجربه، خلاقیت، مهارت علمی مدیران برنامه ریزی تنظیم شود این یعنی یک مطالعه ی کارشناسی… ادامه دارد…
کلمات کلیدی: مدیریت,بحران, مدیریت بحران,مدیریت شهری,برنامه ریزی,مطالعات کارشناسی,سیستم,سازمان,البرز,کرج
سرویس اجتماعی اثر آنلاین