,آرا خاموش, انتخابات, جهانگیری, رئیسی, روحانی, ریاست جمهوری, قالیباف, کاندیدا, مناظره, میرسلیم, هاشمی طبا
اولین مناظره ی زنده ی بین شش نامزد ریاست جمهوری برگزار شد شاید به جرات بتوان گفت اگر از چند پلان تقابل و چالش جهانگیری و روحانی با قالیباف فاکتور بگیریم اصلا شبیه به مناظره نبود.شور و هیجانی نداشت بیشتر شبیه به جلسه ی پرسش و پاسخ بود تا مناظره. البته این بدان معنا نیست که از سبک مناظرات تخریبی حمایت می کنیم . بلکه اعتقاد بر این است مناظره ی واقعی باید به گونه ای با شور و هیجان و تخصصی باشد و مخاطب را درگیر کند که به راحتی آرا خفته را بیدار سازد. مردم در پایان بدانند برنامه و راهبرد کدام نامزد بهتر و امکان پذیر تر است. در حالی که تنها چند دقیقه پس از پایان مناظره نخست نظرسنجی ها برنده ی مناظره را جستوجو می کردند غالبا جهانگیری را و بعضا قالیباف را برنده ی می دانستند آن هم نه به سبب ارائه ی بهترین راهبرد با محوریت مسائل اجتماعی بلکه به این خاطر که پاتک اتهامات به یکدیگر را با تخریب و متلک جواب می دانند در این میان اما سه نامزد دیگر خود را در حاشیه ی امن قرار دادند
رئیسی: رئیس با اتخاذ موضع حاشیه ای و تاکید بر فراجناحی عمل کردن در مناظره پیش بینی تحلیل گران را نقش بر آب کرد چرا که تصور می شد که تقابل اصلی مناظره بین رئیسی و روحانی اتفاق بیافتد اما این گونه نبود برخی معتقدند رئیسی که آرا ی حامیان احمدی نژاد را پشت سر دارد با این موضع نارضایتی هوادارانش را موجب شد.و این بر ریزش آرا او و سرآزیر شدنش به سمت قالیباف تاثیر می گذارد. بعید نیست علت این که رئیسی خود را وارد مجادله ی لفظی قطب جهانگیری و روحانی با قالیباف نکرد نمایش چهره ی آرام، صلح طلب، مبادی آداب و بدور از افراط از حزب اصولگرایان بوده باشد. البته او گاهی به طرزی زیرکانه با لحنی صریح و تند گریزی بر ناکارامدی و ضعف های موجود در دولت روحانی می زد اما خود را درگیر دوئل مستقیم با نمایندگان حزب اصلاح طلب نمی کرد. ادامه ی چنین راهبردی برای رئیسی در مناظرات بعدی احتمال راه نیافتن او به دور دوم را قوت می بخشد.
هاشمی طبا: هاشمی طبا در لباس یک تکنوکرات اصیل و یک چارچوب منطقی و واقع بینانه البته اخلاق مدار و بدور از حاشیه سعی کرد از فرصت ها بیشترین بهره را ببرد و زمان را از دست ندهد. او که در طول سه ساعت مناظره بر روی اهمیت سوالات و ارائه ی برنامه متمرکز بود اما گاها و به صورت نامحسوس از عملکرد دولت روحانی و اقداماتی که تاکنون انجام داده اند تمجید می کرد به همین خاطر برخی او را هم عرض با روحانی و جهانگیری و با برند اصلاح طلبی می خوانند که در مناظره نقش لیبرو اصلاح طلبان را بازی می کرد.
میرسلیم: ایشان که نماینده ی حزب مو تلفه است سعی کرد چهره ی متین و معقول از خود نشان دهد که خود را درگیر حواشی نمی کند و سعی می کند با سوال پرسیدن ، مناظره ای واقعی و حزب محور را به نمایش بگذارد او هر از چند گاهی در بهبوهه کلام خود را موظف به حمایت از فقرا و اقشار ضعیف جامعه می دانست که باید بدان ها توجه ویژه شود شمای کلی و روح حاکم بر نطق ها و برنامه های ایشان از شعارها و راهبرد های حزب اصولگرایان و انقلابی تبعیت می کند. کمتر کسی موفقیت بیش از ۵۰ درصد را برای هاشمی طبا و میر سلیم تصور می کند. و به نظر و با این اوضاع و احوال برای خود احزابشان هم مسجل شده است که شانسی برای موفقیت ندارند.
کلمات کلیدی: انتخابات, مناظره,کاندیدا,ریاست جمهوری, آرا خاموش, روحانی,قالیباف,جهانگیری,رئیسی,میرسلیم,هاشمی طبا
مژگان قانع/ تحریریه اثر آنلاین