,اثرآنلاین, البرز, امنیت, بازداشتگاه, جرم, زندان, زندانیان, کرج, مهاجرت, ندامتگاه
چند روز پیش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به احکام لایحه ی برنامه ی ششم توسعه، ماده ۱۲۹ آن را تصویب نهایی کردند.براساس این ماده، به منظور افزایش دقت و سرعت در ارائه خدمات قضایی، تحقق عدالت قضایی و احیای حقوق عامه، ارتقای کیفیت و کاهش اطاله دادرسی و ایجاد فرصت برابر برای دسترسی آحاد مردم به خدمات قضایی و کاهش ورودی پروندهها و پیشگیری از وقوع جرم و دعاوی و اصلاح مجرمین و کاهش جمعیت کیفری: در بند ج از این ماده” سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور مکلف است در راستای اجرای سیاستهای کلی برنامه، موضوع بهبود بخشیدن به وضعیت زندانها و بازداشتگاهها، اقدامات لازم برای تسریع در انتقال بیست زندان داخل محدوده شهرها با اولویت کلانشهرها به خارج از شهرها به طرق چندی اقدام نماید:” از جمله
– فروش زندانهای داخل شهرها و اموال مازاد بر نیاز به روش مذاکره و توافق به شهرداریها و دیگر سازمانهای عمومی غیردولتی و سایر نهادهای عمومی بدون الزام به رعایت مقررات و قوانین مربوط به مزایده بهصورت نقد یا فروش حداقل به قیمت کارشناسی زندانهای داخل شهرها و اموال مازاد بر نیاز به اشخاص حقیقی و حقوقی (بهاستثنای اشخاص ذکر شده در صدر این بند) با رعایت کلیه ی حقوق و قوانین مربوطه. و سپس مبالغ حاصل از فروش برای ساخت زندان در خارج از شهر و داخل همان استان صرف شود.
درتبصره آن نیز دولت مکلف شد ردیفی تحت عنوان انتقال زندانها از شهرها به خارج شهرها ایجاد کند. و در این میان کلیه ی دستگاههای اجرایی اعم از وزارت جهاد و کشاورزی، سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری و سازمان ثبت املاک کشور ملزم به همکاری هستند تا این قانون اجرا شود
زندان ها یکی از زیرساخت های اساسی تامین امنیت و تحقق عدالت اجتماعی و قضایی شهر محسوب می شود. که در استاندارد های جهانی و طرح های توسعه شهری و جامع و تفضیلی به ضرورت طراحی و مکان یابی مناسب آنها توجه می شود.
یکی از بزرگترین چالش هایی که استان البرز و کلانشهر کرج در حوزه امنیت و مدیریت شهری با آن مواجه است وجود حصاری از زندان ها و ندامتگاهها بی شمار در داخل و خارج آن است.( زندان قزلحصار، زندان رجایی شهر، ندامتگاه مرکزی، و البته زندان کچویی که اخیرا به مرکز آموزش تبدیل شده است) که پیامدهای فرهنگی، اجتماعی مخربی برای جامعه ی شهری و بار اقتصادی و مالی فراوان برای مدیریت شهری به همراه داشته است. با وجود این که البرز تنها ۳ درصد از فضای سرزمینی ایران را شامل می شود اما تراکم جمعیت و وجود زندان و زندانی و متهم در آن بیش از دیگر استانهاست. که طبق گزارشات و مطالعات کارشناسی نزدیک به ۸۰ درصد زندانیان این استان غیر بومی و بقیه بومی هستند. که دیگر ظرفیت نگهداری بیش از وضع موجود را هم ندارد. ناگفته نماند که مجاورت با پایتخت باعث شده است که بسیاری از متهمان قضایی تهران نیز به این زندانها منتقل شوند. لذا بار مشکلات و معضلات اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی ناشی از مهاجرت و بیکاری به تهران و شهرهای پیرامون بر دوش استان البرز و شهر کرج است اگرچه خود این کلانشهر بعد از تهران بیشترین آمار و نرخ مهاجر پذیری را دارد که منجر به تراکم حداکثری بار جمعیت در آن شده است ادامه دارد…
کلمات کلیدی: البرز,کرج, زندانیان,زندان, ندامتگاه, بازداشتگاه,امنیت,مهاجرت, جرم
تحریریه اثر آنلاین