,آلودگی هوا, اثرآنلاین, البرز, بحران, زلزله, سیل, فرونشست, کرج, مدیریت, مدیریت بحران, مدیریت شهری
مدیریت بحران در ایران مطابق با ماده ۶ قانون آن، ایجاد مدیریت یکپارچه در سیاستگذاری، برنامه ریزی، هماهنگی، و انسجام در زمینه های اجرایی و پژوهشی، لطلاع رسانی متمرکز، و نظارت بر مراحل مختلف مدیریت بحران و ساماندهی و بهسازی و بازسازی مناطق آسیب دیده و استفاده از همه ی امکانات و لوازم مورد نیاز وزارتخانه ها، موسسات و شرکت های دولتی و عمومی، بانک ها و بیمه های دولتی، نیروهای نظامی و انتظامی، موسسات عمومی و غیردولتی، شورای اسلامی، شهرداری ها، تشکل های مردمی، دستگاههای تحت امر رهبری، نیروهای مسلح جهت بهره مندی بهینه از توانمندی های ملی، منطقه ای و محلی در مواجهه با حوادث طبیعی و سوانح پیش بینی نشده می باشد به لحاظ سازمانی و نحوه ی قرارگیری در تشکیلات کلان دولت سازمان مذکور، وابسته به وزارت کشور بوده و رئیس آن به پیشنهاد وزارت کشور و تایید شورای عالی و حکم وزیر کشور منصوب میگردد. رده های سازمانی متناسب با آن نیز در استانها و شهرستانها به ترتیب زیر نظر استاندار و فرماندار تشکیل می گردد.
اداره کل مدیریت بحران استان البرز که جزو تشکیلات استانداری می باشد در محل حوزه ی استاندار مستقر بوده و انجام وظایف محوله، به هنگام بروز هر نوع حادثه ای با تشکیل جلسات اضطراری با اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران استان، اعلام سیاست های راهبردی لازم در جهت مقابله با بحران و هماهنگی با دستگاههای اجرایی مستقر در استان و بهره مندی از امکانات آنها و نظارت و مدیریت بحران را بر عهده دارد.
بر اساس مطالعات پایه ای جغرافیایی، اقلیمی و علمی، استان البرز بنا به موقعیت خاصی که در آن قرار دارد در معرض انواع تهدیدات بالقوه ی بسیار سنگین و مهمی است که باید کلیه دستگاهها، نهادها و شهروندان آماده گی مقابله با آن را داشته باشند طبق اظهارات خود مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز احتمال وقوع ۲۱ بحران در استان وجود دارد که باید برای مقابله با آن آماده بود . نهاد مسئول کیست؟ مدیر مسئول که موظف است جه کسی است؟ جامعه ی هدف و هماهنگ کننده ی امر کیست؟ به هر حال سالیان سال است که استراتژی هشدار صرف دیگر منسوخ شده است انتظار می رود مسئولان در عمل اقدامی انجام دهند اقدامی که پیامد و آثار آن ملموس باشد. استان البرز به طور کلی با حوادثی از قبیل زلزله، سیل، بحران کم آبی، خشکسالی، فرونشست، بهمن، تصادفات جاده ای، آلودگی هوا و… روبروست. با توجه به به این که شعار اصلی تشکیل مدیریت بحران آمادگی، پیشگیری، مقابله و بازسازی است آیا به واقع می توان به طور قاطع اظهار داشت که استان ما از هر جهت برای وقوع هر گونه بحران حداقل به میزان پنجاه در صد آماده ی کامل است و می تواند از امکانات نهایت استفاده را داشته باشد؟جواب قطعا خیر است دلیل این امر هم تجربه از حوادث کوچک و بزرگی است که در گذشته اتفاق افتاده است و مسئولان و دستگاهها دچار آشفتگی و بی نظمی در تصمیم گیری و هماهنگی شده اند.
براساس یادداشت های پیش رو بر آن هستیم تا وضعیت آمادگی و مدیریت بحران استان را در رابطه با هر یک از سوانح و تهدیدات بحرانی بررسی و تحلیل و قضاوت را به خود مخاطبان واگذار کنیم.
کلمات کلیدی: مدیریت, بحران,مدیریت بحران,مدیریت شهری,زلزله, سیل, فرونشست,آلودگی هوا, البرز,کرج
سرویس اجتماعی اثر آنلاین