,اثرآنلاین, اقتصاد, البرز, بحران, تعلق خاطر, شهر, شهروندان, کرج, مدیریت, مدیریت بحران, مدیریت شهری, مشارکت مردمی
شهر به عنوان جلوگاه فاخر تمدن بشری، پیشانی و قدمگاه تعالی فرهنگ، هنر، اندیشه و پیشرفت و توسعه ی مادی و معنوی و در نهایت بقا و امنیت جامعه ی بشری است رشد روز افزون جمعیت، تقسیم کار اجتماعی، گره خوردن معادلات و مبادلات تجاری و اقتصادی، پیشرفت علوم تجربی به تدریج انسان ده نشین را در مراکز وسیع تری از تجمع گروههای انسانی گرد هم آورد و سیستم پیچیده ی دیگری از تعامل متقابل انسان و محیط را در فصل جدیدی از تاریخ زندگی بشر هویدا ساخت. ساختمانهای بلند مرتبه ، کوچه های تنگ عمودی، چراغ ها و تابلوهای پر زرق و برق تبلیغات شرکت ها و برندها ، عبور و مرور و سر و صدای خودرو های فراوان خیابان ها، صدای آژیر آمبولانس ها، تعقیب و گریز یگان های نظم و امنیت ، مراکز و بازارهای شلوغ مملو از انسانهایی که دائم در حال جنب و جوش و تلاش و تکاپو هستند همه ی این اوصاف تداعی کننده ی ذهنی مفهوم شهر است در قرن حاضر. اما این تنها ابعاد ظاهری مقوله ی شهر است شهر به عنوان مقوله ای علمی و فلسفی امروزه جایگاهی با اهمیتی در مطالعات علمی و دانشگاهی دارد. و به عنوان مرکز اصلی گسترده ترین تجمعات انسانی ، سرمایه گذاری، انرژی، رشد و توسعه ی نظام اقتصادی کل، ثبات سیاسی و اجتماعی و پایداری محیط زیست است. و در کنار آن آفریننده ی نقش شکوفایی، رفاه، فرصت ها و حل مشکلات است.
مدیریت شهری در دهه ی ۶۰ با برنامه های اجتماعی مطرح شد که اقدامی از جانب دولت ها برای مقابله با ناآرامی های داخل شهر بود . با گذشت زمان مباحث جدیدی در رابطه با شهر و اعتلای سطح کیفی زندگی در آن مطرح شد در دهه ی هفتاد و هشتاد قرن بیستم میلادی که مدیریت شهری با مفهوم تقریبا امروزی خود مطرح و عملیاتی شد ،که در نتیجه ی ضرورت های احساس شده ای از قبیل مفاهیم و کارکرد های نوین در مقوله ی شهر همچون تبدیل شدن انسان شهر نشین به شهروند، ظهور جامعه ی مدنی و انسان مدرن، مصون سازی شهر از مخاطرات، بالا بردن کیفیت زندگی و محیط شهری، رسیدن به توسعه ی پایدار، اصطحکاک و کمبود منابع بوده است. مدیریت شهری جدید اگرچه اصول و مبانی اولیه خود را همچنان حفظ کرده بود اما به منظور کارامدی بهتر به سمت و سوی چارچوب جدیدتری ازتعریف و کارکرد سوق پیدا کرد.
ساختارها و نهادهای قانونی و اداره کننده ی هر شهر از کشوری به کشور دیگر متفاوت است هر جامعه ای با توجه به ساختار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خود تعریف خاصی از مدیدریت شهری دارد . مدیریت شهری به شکل عمومی به تمام نهادها، سازمانها و افرادی گفته می شود. که به صورت رسمی و غیر رسمی بر سیاست های شهری و آینده ی آن اثر بگذارد. اما این تعریف بیشتر مورد توجه کشورهای در حال توسعه است. در کشورهای پیشرفته مدیریت شهری نه صرفا ساخت و ساز ،توسعه ی عمرانی، هماهنگی امور و گسترش زیرساخت های حمل و نقل است بلکه مدیریت شهری با میزان مشارکت شهروندان در امور جاری، مشکلات شهری و میزان تعلق خاطر ی است که افراد در حفظ منابع و دستاوردهای شهر دارند و تلاش و هزینه ای که برای بهتر شدن اوضاع تعریف و شناخته می شود.
بطور کلی اهداف مدیریت شهری عبارتست از رسیدن به توسعه ی پایدار، تقویت مشارکت مردم و بالا بردن سطح رفاه زندگی شهروندان به ویژه افراد کم درآمد تا رسیدن به عدالت اجتماعی و اقتصادی، حفظ محیط زیست و منابع زیست شهری، هماهنگی و همکاری بین قوانین مسئولان و شهروندان به منظور ارتقای اقتصاد، اجتماع و توسعه ی همه جانبه ی محیط شهری و در نهایت رضایت ساکنان.
کلمات کلیدی: مدیریت, بحران, مدیریت بحران,مدیریت شهری, مشارکت مردمی, اقتصاد,شهروندان,شهر,تعلق خاطر,البرز,کرج
سرویس اجتماعی اثر آنلاین