,البرز, برنامه ریزی شهری, برنامه ریزی مسکن, تربیت مدرس, تصویر البرز, تهران, جغرافیا, خبرگزاری, دانشگاه, شهر, شهرسازی, شهرستان, کرج, مصاحبه, مقاله, نظرآباد
این شهرستان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰، دارای ۲ بخش است که شامل ۲ شهر، ۵ دهستان و ۵۳ آبادی دارای سکنه است. در آبان ماه ۱۳۹۰ ، جمعیت شهرستان ۱۴۱۱۶۰ نفر بوده است که از این تعداد ۷۹٫۳۴ درصد در نقاط شهری و ۲۰٫۶۶۶ درصد در نقاط روستایی سکونت داشته اند. جمعیت شاغل این شهرستان بیشتر در بخش صنعتی(۴۴٫۵درصد)، خدمات(۳۷٫۱۳درصد) و سپس کشاورزی(۱۰٫۴۶) مشغول به فعالیت می باشند. مرکز شهرستان نظرآباد شهری به همین نام است. شهر نظرآباد تا قبل از سال ۱۳۴۵ به صورت یک روستا از توابع کرج و با جمعیتی معادل ۲۸۰۰ نفر و با مساحت ۶ هکتار بود. ولی به مرور زمان و تاسیس کارخانجات مقدم این هسته اولیه گسترش یافت در سال ۱۳۵ جمعیت آن به ۱۰۰۰ هزار نفر رسید. به تدریج شهر نظرآباد با پیوند میان هسته اولیه و روستاهای اطراف از جمله روستاهای محمدآباد، صالح آباد و سپس علی آباد و سید جمالدین گسترش یافت و توسعه کالبدی- فیزیکی خود را وسعت بخشید. روند رشد جمعیت در شهر نظرآباد از سال ۱۳۶۵ از ۴۵۸۷۰ در سال ۱۳۹۵ به حدود ۱۲۸۰۰۰ نفر رسیده است. این افزایش با نرخ بسیار بالای نتیجه مهاجرت های وسیع به این شهر و شهرستان بوده است.
شهر نظرآباد به لحاظ بافت تاریخی با وجود کارخانجات مقدم و همچنین حفط برخی آثار تاریخی خود می تواند اهمیت زیادی به لحاظگردشگری داشته باشد. مضاف بر اینکه وجود محوطه مشهور و باستانی ازبکی(اولین خشت دست ساز بشر در این محوطه کشف و نماد گفتگوی تمدن ها قرار گرفت)، خانه دکتر مصدق، تالاب احیا شده صالحیه، آسیاب روستای مهدی آباد و … می تواند بستر مناسبی برای جذب گردشگر و ایجاد منبع درآمدی پایدار برای این شهر باشد. وجود کارخانجات صنعتی سپهر در جنوب شهر نظرآباد و از طرفی مجاورت با آزادراه کرج –قزوین و همچنین جاده قدیم کرج – قزوین و مسیرهای دسترسی جاده ای و ریل آهن برای ایفای نقش مواصلاتی و چهارراهی ، از پتانسیل های این شهر و شهرستان است. نقشه های ذیل موقعیت جغرافیایی و همچنین تقسیمات سیاسی شهرستان نظرآباد را نمایش می دهد. در ادامه و روزهای آتی در باره نظرآباد مطالب بیشتری را به اشتراک خواهیم گذاشت.