آیا کارگر یا کارگر زاده بوده اید؟کارگران ساختمانی و مزرعه، آسیب پذیرترین بخش جامعه کارگری هستند. کارگرانی که مزد خود را بر اساس میزان کار روزانه دریافت می کنند، کارگرانی که اگر کار کنند مزد دارند و اگر کار نکنند مزدی ندارند به ناچار جمعه ها و ایام تعطیل هم باید مشغول به کار باشند. زمانی که بیمار شوند و در بستر بیماری باشند درآمدی ندارند، زمانیکه برای دید و بازدید به سفری بروند درآمدی ندارند، وقتیکه می خواهند کار کنند و کاری نیست باز هم درآمدی ندارند، اگر کل سال را هم کار کنند در شب عید چیزی به نام عیدی و پاداش ندارند، در این بخش تا زمانی که جوان و قادر به کار هستی می توانی کار کنی وقتی که پیر شدید دیگر درآمدی نخواهید داشت. وقتیکه به علت شرایط جوی بیکار می شوند همزمان با بارش های شدید برف و باران هم خوشحال از بارش رحمت الهی هم ناراحت بابت تعطیل شدن کارشان. وقتی در زمستان برای بدست آوردن لقمه ای حلال دستشتان را در آب سرد فرو می برند و حقوق پایان روزشان حدود یک کیلوگرم گوشت باشد.
به لحظه ای فکر کنید، وقتیکه کارش تمام شد و برای دریافت دستمزدش برنامه ریزی کرده صاحب کار بگوید الان پول ندارم چه حالی می شود. به آن لحظه ای فکر کنید، وقتیکه کارش تمام شد صاحب کار برای پرداخت دستمزدش دنبال بهانه های مختلف است که از او تخفیف بگیرد یا به هر شکلی که شده حقوقش را ندهد چه حالی می شود. به لحظه ای فکر کنید، وقتیکه بیکار هستند و از روی شرمندگی زن و بچه کل روز را در چایخانه ها سپری میکنند.
همانطور که پیامبر(ص) میفرمایند: ظلم در پرداخت مزد کارگر، از گناهان بزرگ است و امام صادق (ع) می فرمایند: پیش از آن که عرق آنان (کارگران) خشک شود، مزدشان را بپرداز پس کارفرمایان خواهشاً این مسئله را رعایت کنند.
چند سالی است که دولتمردان اقدام به بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی نموده اند هر چند این اقدام ستودنی است ولی کامل و کافی نبوده، مثلا در ایام استعلاجی کارگران هیچگونه درآمدی نخواهند داشت . پس مسئولینی که این سختی را با گوشت و پوست خود درک کرده اند هیچ وقت گذشته خود را فراموش نکنند و بطور کلی تدابیر ویژه ای برای بازنشستگی، ایام بیکاری ، ایام بیماری و ایام تعطیل و مرخصی این قشر زحمتکش بیاندیشید تا از آسیب های احتمالی این قشر و جامعه جلوگیری شود.
غلامرضا پورشعبان (نویسنده، مشاور اشتغال و مدرس دانشگاه)