,آقا میرسلیم, اجتماعی, اصلاح طلب, اصلح, اصولگرا, اعتدالیون, اقتصاد, انتخابات, اولین مناظره انتخاباتی, ایران, برابری, تحلیل, جمهور, جهانگیری, حسن, حق شهروندان, خبر, دهک های متوسط اثرآنلاین, رئیس, رئیسی, رای, روحانی, ریاست جمهوری, صدا وسیما, عدالت, قالیباف, کاندید, کاندید دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری, کاهش فاصله طبقاتی, گزارش انتخابات, مجری مناظره, محمد باقر, مرتضی حیدری مجری, مناظره, مناظره اول, مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری, میر سلیمی, نخستین مناظره, هاشمی طبا, هشتم اردیبهشت ماه, ولایت فقیه
مناظره ی دوم ۶ نامزد ریاست جمهوری در حالی به پایان رسید که نتایج اولیه نظر سنجی های رسمی و غیر رسمی حاکی از آن است که موقعیت و رتبه نامزدها تغییر فاحشی نداشته است. تنها تغییر اساسی در جایگاه مصطفی میر سلیم و اسحاق جهانگیری رخ داده است با توجه به موضوع مناظره ی دیروز که پیرامون مسائل فرهنگی و سیاست داخلی و خارجی کشور بود نقطه ی جوش مناظره هم برجام و موضوعات مربوط به آن بود.
روزنامه های جناح های مختلف صبح امروز نیز با تیتر های درشتی از جمله مثلث اصولگرایان، باز شدن مشت دولت، برنامه ی نامزدها برای پیشرفت هیچ… سعی کردند فضای دیروز مناظره را انعکاس دهند. شاید بهتر آن باشد نکاتی چند از نحوی حضور و عملکرد نامزد ها در مناظره ی دوم را مورد ارزیابی قرار دهیم و آن را با دور اول حضورشان مقایسه ی کنیم.
- حسن روحانی: روحانی با همان تکنیک دور اول وارد میدان شد. شاید به طور نامحسوسی بتوان گفت اندکی با نوسان، چرا که در برخی مواقع به انتقادات قالیباف پاسخ تندی می داد اما به طور کلی در کالبد یک روحانی آرام،به تمام معنا اعتدالی و مسلط و با وقار و به قول خودش صادق ظاهر شد. از یک زاویه دیگر شاید بتوان گفت روحانی عملا راه حل جدیدی و یا برنامه ی بارز و مشخصی هم برای ارائه نداشت… او که با هاشمی طبا و نامزد پوششی اش جهانگیری سه ضلع مثلث مورد قبول اصلاح طلبان را تشکیل می دهند دیروز پاتک سنگینی از جبهه ی پر هیاهوی روبرو خوردند. آنها به شدت بخاطر حواشی وزرای آموزش و پرورش و مسکن و شهرسازی مورد هجمه ی اصولگرایان قرار گرفتند. روحانی سعی می کرد به مردم بگوید خودتان قضاوت کنید وعده ی غیر منطقی این نامزدها( اصولگرایان) راقبول می کنید یا حرف ها ی صادقانه ی ما را ؟؟ او سعی می کرد طوری فضای قبل از سال ۹۲ و فضای سیاسی و اقتصادی آنرا تشریح کند و به مردم بگوید آیا ادامه ی وضع فعلی بهتر است یا دوران سیاهی متراکم رکود؟ گو مردم باید بین بد و بدتر یکی را انتخاب کنند. یا دولت روحانی یا بازگشت به دوران رکود قبل از روحانی!!! اما نکته ی جالب ان است که او هنوز در نظر سنجی ها جزو دو نامزد اصلی است که شانس راه یابی به دور دوم انتخابات را دارد.
- محمد باقر قالیباف: قالیباف که به عقیده ی برخی در کالبد تاکتیک احمدی نژاد مناظرات را مدیریت می کند در این دور هم مانند دور نخست هجومی و تند و محکم دولت روحانی را با وزیر ، خانواده و قوم و خویش زیر سوال برد. قالیباف که به عقیده ی خودش بازکردن مشت دولت را برای مردم بر پایبندی اخلاق خودش ارجح می داند. در همان سوال اول با طرح مسئله ی واردات پوشاک دختر وزیر آموزش پرورش توجه نکردن به فرهنگ و پژوهش را در دولت تدبیر و امید به چالش کشید. برای چندمین بار ۴ درصدی های رانتی را مورد حمله قرار داد و با لحنی تند تر و عامیانه پسندتر از قبل سعی کرد دید مردم و مخاطبان را نسبت به اطرافیان و دولت روحانی تغییر دهد. قالیباف به زیرکی می داند که چگونه رای جامعه ی هدف خود را جلب کند. او با حمایت از احمدی نژاد و به سبک و سیاق او سعی می کند توده ی ها ی مردم ضعیف و فقیر که قدرت درک و تحلیل مسائل سیاسی و پشت پرده ی ماجراها را ندارند به سوی خود بکشاند. قالیباف می داند که ایران فقط تهران نیست. و مردم غالب شهرها و روستاها ی دور دست که وزنه ی سنگینی در آرا صندوق هستند مشکل معیشت و بیکاری دارند. کاری به برجام و کرسنت و آزادی مطبوعات و… ندارند آنها دولتی می خواهند که مشکل اشتغال و بیکاری را حل کند آنها دولتی می خواهند که به یارانه ها توجه ویژه کند. بنابراین به گونه ای صحبت می کند که رای این گروهها را به خود جلب کند.
ادامه دارد.…
کلمات کلیدی: انتخابات,ریاست جمهوری, مناظره, اصولگرا,اصلاح طلب,اعتدالیون, روحانی,رئیسی, قالیباف, میر سلیمی,هاشمی طبا
تحریریه اثر آنلاین